Details

9.20 avg. rating (89% score) - 5 votes

Cartoon Network este un canal de televiziune din SUA care difuzează desene animate, deținut de Turner Broadcasting System, divizie a Time Warner. Canalul difuzează în principal desene animate, dar și programe live action. A fost fondat de Betty Cohen și lansat în Statele Unite la 1 octombrie 1992. A fost lansat în România pe 1 septembrie 1998.

Este dedicat copiilor și adolescenților cu vârste cuprinse între 9 și 16 ani, dar și conținut destinat pentru vârste mai mari prin intermediul programelor Toonami și Adult Swim (în Statele Unite), tratat ca entitate separată în vederea măsurării ratingului. Printre programele originale ale studiourilor Cartoon Network se numără Laboratorul lui Dexter, Johnny Bravo, Vaca și puiul, Eu sunt Nevăstuică, Fetițele Powerpuff, Ed, Edd și Eddy și Curaj, câinele cel fricos.

Pe 30 septembrie 2002 Cartoon Network Polonia a început să difuzeze în Ungaria și România. Pe 1 octombrie 2009 un canal separat a fost creat pentru Ungaria și România, ambele fiind transmise din Varșovia. Până la 1 octombrie 2009 Cartoon Network era disponibil în patru versiuni audio: română, poloneză, maghiară și engleză. Serialele animate ale postului sunt recepționate în toate colțurile lumii, iar în unele țări sunt dublate. În prezent Cartoon Network este difuzat din Varșovia în Europa Centrală în trei versiuni audio: engleză, maghiară și română.

Serialele animate ale postului sunt recepționate în toate colțurile lumii, iar în unele țări sunt dublate. În prezent Cartoon Network este difuzat din Varșovia, Polonia în Europa Centrală în trei versiuni audio (engleză, maghiară și română), fiind difuzat 16 ore pe zi (7.00–23.00 CAT), iar TCM (Turner Classic Movies) este difuzat în restul de 8 ore (23.00–7.00 CAT). Din data de 4 ianuarie 2008, Cartoon Network și TCM sunt transmise 24 din 24 de ore. Doar pe DIGI își partajează programul amândouă pe un singur canal.

Cartoon Network este postul de televiziune pentru copii care difuzează seriale de animație – atât comedii precum Uimitoarea lume a lui Gumball, Să-nceapă aventura, Un show obișnuit, cât și seriale de acțiune și aventuri ca Ben 10, Bakugan, Star Wars: Războiul clonelor sau Generator Rex. Experiența Cartoon Network este completată de jocurile, concursurile și informațiile de pe www.CartoonNetwork.ro. Cartoon Network este disponibil în 26 de limbi, în 25 de versiuni separate din 166 de țări și în 260 de milioane de case din întreaga lume. Pe RCS-RDS unele desene animate nu se pot difuza, din cauză că intre orele 22.00-07.00 se difuzează programul de filme TCM.

Din februarie 2015, Cartoon Network este disponibil pentru aproximativ 96,4 de plătitori (82,8% din locuințele cu televizor) din Statele Unite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

1 Comment